Telekom en Arbo in (Reclame) masten 

Uitvoering 2009:

Om de veiligheid in de reclamemasten van Interbest (u weet wel de ca. 40 m1 hoge reclamemasten langs de snelwegen in geheel Nederland), te optimaliseren, zijn alle reclamemasten qua veiligheidssituatie onder de loep genomen. Wij hebben alle noodzakelijke voorzieningen waaronder het laddersysteem, hekwerk, afscherming, schopplaten, veiligheidsogen enz. aangepast of nieuw aangebracht.. Een exacte planning was hierbij van groot belang, omdat ook de reclamedoek wisselploegen niet belemmerd mochten worden in hun werkzaamheden.

Uitvoering 2007 tot heden:

Al jarenlang wordt Sytawe Advies door Interbest ingehuurd als Telekom opzichter, bij het uitvoeren van mobile site bouw door de verschillende providers als KPN, T-Mobile & Vodafone in de reclamemasten. Vanaf vooropname tot oplevering begeleidt Sytawe Advies de bouwwerkzaamheden. Tevens worden de dish constructies benodigd voor de straalverbindingen als exclusieve aannemer aangebracht en geleverd door Sytawe Advies.

www.interbest.nl

(Glasvezel) kabelleg trajecten

Uitvoering 2007 tot heden:

Op dit moment is er een grote glasvezelkabel uitrol (FTTH Fiber To The Home)  gaande in geheel Nederland. Bijna elk dorp, gemeente en/of stad wordt “verglaasd”, wat grote voordelen oplevert voor de particuliere en zakelijke gebruiker. Sytawe Advies kan in deze projecten bemiddelen & adviseren tussen de gemeente, aanbieder en aannemer, waarbij Sytawe Advies ook de projectleiding op zich kan nemen. Sytawe Advies heeft een samenwerkingsverband met de firma R. Luning uit Ruinen, waarbij Sytawe Advies de projectleiding op zich neemt m.b.t. de civiele uitvoering. Als één van de eerste Nederlandsche aannemers, is er met dit samenwerkingsverband een dorp van glasvezelbekabeling voorzien in Duitsland.

                                                                        

Buitengebieden worden nogal eens “vergeten”, omdat dit commercieel onaantrekkelijk is voor de aanbieders, het samenwerkingsverband heeft hier ideeën over en zou hier iets in kunnen betekenen.

www.rluning.nl 

Opzetten bedrijf en organisatie

Uitvoering 2010 & 2012/2013:                                                                                                                                                                                                                Een hardverchromerij is een bedrijf welke d.m.v. een elektrolytisch proces uitgevoerd in procesbaden een deklaag aanbrengt op industriële producten, zoals hydraulische stangen, walsen, cilinders, zuigers enz.). Dit type bedrijf valt onder de zwaarste veiligheidseisen namelijk de BRZO regelgeving (Besluit Risico Zware Ongevallen). Bij nieuwbouw zal tevens voldaan moeten worden aan de IPPC-richtlijn (Integrated Pollution Prevention and Control). Dit is een richtlijn m.b.t. het zoveel mogelijk voorkomen van emissies (vervuiling) naar de omgeving (zoals lucht, water, bodem en geluid) d.m.v. het toepassen van de BBT (Best Beschikbare Technieken). Een belangrijke factor is het energieverbuik, aangezien per vestiging het verbruik meer dan 2 miljoen KWH elektra en 90.000 m3 gas is. Samen met de energie leverancier hebben wij energiebesparingonderzoeken verricht en met de conclusies uit deze rapportages hebben wij terdege rekening gehouden. Na overleg met de overheidsinstanties, het aanvragen van de milieuvergunning en de toekenning van de beschikking zijn we gestart met de werkzaamheden. De vestiging is 50x40x12 m1 en bestond uit een afdeling met procesbaden (ca 150.000 liter aan zuren), machine ruimte, gelijkrichter ruimte, compressor ruimte, koel- en warmtesysteem, afzuiginstallaties enz. Samen met de grote inzet van de directeur, het personeel, een aantal onderaannemers en een strakke planning zijn deze klussen geklaard.

www.technoplatingnijkerk.nl    

Ontmanteling systemen / bedrijven (delen)  met gevaarlijke stoffen

Uitvoering 2007 & 2010:

I.v.m. de invoering van het C2000 communicatiesysteem (t.b.v. de overheidinstanties bij calamiteiten), hebben wij in opdracht van de brandweer bij de brandweerkazernes in geheel Drenthe het bestaande communicatiesysteem ontmanteld. De bestaande apparatuur, antennes en masten compleet met fundatie zijn door ons gedemonteerd en afgevoerd. Belangrijk hierbij was dat de apparatuur incl. elektrisch voeding, op een gecontroleerde manier gedemonteerd werden, om het communicatiesysteem niet te ontwrichten.

 

Zoals hierboven beschreven is een hardverchromerij een bedrijf wat moet voldoen aan de strengste veiligheidseisen,  een goede communicatie tijdens de ontmanteling met de overheidsinstanties is dan ook een vereiste. Volgens een strak plan van aanpak en met gebruikmaking van TRA’s (Taak Risico Analyse), werd er o.a. ca. 330 ton zuren, 1.100 ton verontreinigd staal en 80 ton verontreinigd kunststof afgevoerd. Tevens moest het machinepark, bovenloopkranen, overige apparatuur en complete infrastructuur (elektra, gas en water) ontmanteld worden. Een adequate aansturing van eigen personeel, het sloopbedrijf en een “gevaarlijk afval” verwerkingsbedrijf was cruciaal, zeker gezien de vele risico’s m.b.t. het werken met ‘gevaarlijke stoffen”.